keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Lättyjä



Se iski eilen kuuven aikoihi iltasella. Ihan yllättäen etten ehtiny valamistautua ollenkaan.
Mahoton mieliteko ku en oo pitkään aikaan saanu.
Lättyjä!
 Miten voikaan ihimiselle tulla semmonen hinku??
Ei auttanu muu ku laittaa lättytaikina turpuammaan.
Aikasemmin aamupäivällä olin jauhanu riisijauhoja. Mulla ku on tommoen pikkunen jauhomylly ihan sitä tarkotusta varten. Tullee huomattavasti halavemmaksi jauhaa ite ku ostaa jauhot valamiina.

Varsin kokkeilin laittaa riisin sekkaan kikherneitä ja quinoa. Mielenkiintonen nähä millanen sekotus niistä mahtaa tulla. Kikherneitä oon jauhanu aikasemmin yksistään, quinoa en koskaan. Ei ollu mittään käsitystä miten se käyttäytyy myllysä. Tartuuko kiinni myllynkiviin, vai onko senverran irtuavvaa että jauhautuu hyvin?
Ei tuottanu mittään hankaluutta. Oikeen hyvin jauhautu kaikki keskennään. Kikherneet olivat ainoot jotka yrittivät epätoivoseti karata, menemättä myllyn "kittaan" kivien ruuaksi. Oiskohan syynä ollu herneitten suurempi koko? Mutta lopputulos oli oikeen tasanen ja hyvän makustaki. Hyvä uus jauhosekotus; NIX MummeliMix. :)
Pari kertaa oon yrittäny jauhaa kauran jyviä, ne tarttu kivviin kiinni, jumitti koko myllyn. Kauraa jos haluaa käyttää, pittää sekkaan laittaa riisiä, tai jotaki muita jyviä. Siten välttyy kivien vaivalloiselta puhistamiselta.


Vanaha valurautanen lättypannuu kuumaksi, siitä se paistaminen alakas.

.

Mustikkahilloo ja vaniljajäätelöö lämpösten lättyjen päälle...namssss :)

1 kommentti:

  1. Kyä ny alko tekeen lättyi mieli. Tosin, söimmä tänää lättyi, verisellassii, puolukkahillol ja oli taas NIIN suummukast että. Se täs kahestaa asumises on mukavaa, et saa useimmite syyäksee sellast ku haluu.
    Mukavaa päiväjjatkoo!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...