lauantai 15. tammikuuta 2011

Pakkanen kiristy

Petivaatteet kannettu partsille pakkaseen. Lattiat imuroitu ja mopattu. Eikä kello oo ees vielä yheksää. Oonkohan mää sairas? ))
Ku heräsin, kahtoin mittaria, näytti -22 pakkasta. Sehän lupaski  kiristyvvää pakkasta, mutta että se noin kipuaa taas yli kahenkymmenen. En ehtiny ees aamukahavia juomaan ku tempasin petivaatteet partsille. Pakkaskeli pittää hyödyntää, sehän tappaa pöpöt aika tehokkaasti. Hyvä on hieman tampata ja pöllyytellä vaatteita ennen sisälle tuomista. Siten karisee ne kuolleet pöpöset ulos eikä kulukeennu takasin petille.

Yöhhh, ku alakaa ajattelleen millasten pikku ötököitten kans sitä nukkuukaan. Pölypunkki, kamalan näkönen elukka. Ei sillä että niitä joka päivä tutkisin ja mikroskoopin kans jahtaisin. Oon vaan kuvia nähäny kyseisestä elukasta.

 Säännöllinen petivaatteiden vaihtaminen , tuulettaminen, kaiketi pitää nekin loitommalla. Toinen hyvä keino niitten karkottamiseen on viijä patjat ja petivaateet kuumaan saunaan. Lämpotilan saunasa noustava 80 asteen ( jos oikeen muistan ) ja ne pittää olla sielä ainaki tunnin, tai kaks. Muistaa imuroija patjat kun tuo ne pois sieltä.

Nyt alako tekkeen mieli kahavia. 

Mukavaa pakkaspäivää!

2 kommenttia:

  1. *Hymyilee* VTT:n tutkijat ei saa enää Suomest pölypunkkei tutkimustarkotuksiisa. Ei niit oo enää 20 vuotee ollu pedeis! Ihmisii vaa pelotellaa pölypunkeil, vaikkei niit ookkaa. Jos ois, oisit kyl huomannu, niitten puremist. Aivan turhaa lietsontaa. Mut on meilki petivaatteet partsil, mut ei pölypunkkipelon takii... Pakkastki vaa -16.
    Mukavaa päiväjjatkoo!! :D

    VastaaPoista
  2. No onko se ees varmaa että ne puris ihimistä? Jospa niitten ruokavalio koostuukin vaan pölystä ? )

    p.s on joskus ollu iholla puremisen jäläkiä,että kyllä niitä punkkeja tätyy olla. *wirn*

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...