torstai 15. maaliskuuta 2012

Tiesikkö..

....että nukkumista kannattas harijottaa mahollisimman palijo elämässään se kun vaikuttaa hormooneihin. Nimittäin  sillo ku ihiminen nukkuu tuottaa hänen kehonsa tehokkaasti endorfiineja,( hormooneja tai välittäjäaineita,) mitkä vähentää kivuntunteita.
 Ja sehän jos mikä on hyvä asija.

....pitkäkestonen liikunta vapauttaa myös kyseisiä välittäjäaineita. Kai pitkäkestonen liikkunta on sitä että tullee kunnolla hiki? Lihaksissaan tuntee että nyt on vejetty treeniä vähä liikaa, tai hiihtolenkki alako tuntua turhan pitkältä. Mutta se hyvänolontunne mikä siitä rasituksesta seuraa , se on just sitä olotilaa jollon hormooneja syntyy.

....että mukavan musiikin kuunteleminen saa aikaan ihan saman asijan. Ei tarvi ku laittaa se lemppari cd soittimeen, ottaa hyvä lököasento vaikkapa sohovalla tai lepotuolisa. Pistää silimät kii ja antaa ajatusen liijellä musiikin matkas johonki, nauttia olosta ja elämästä.

....että nauraminen, ei ainuastaan pidennä ikkää vaan vappauttaa kehosta kans näitä hormooneja. Eli kannattaa hankkia semmosta lukemista mikä naurattaa. Tai ettiä sellasen ihimisen seuraa jonka kans saa nauraa niin että veet silimistä valluu. :)

....että seksin harrastaminenki vaikuttaa kivuntunteisiin. Niin niin, luit ihan oikeen. Siinä touhusa keho tuottaa noita endorfiineja jotka reakoittee niihin kivuntunteisiin. Ajatteleppa ku lissää seksin määrää yhestä kerrasta kahteen kertaan vuojesa nii sehän tuplaa endrofiinien määrää. :)

....että auringonpaisteesakin kehittyy ihan automaattiesti endrofiineja. Eikä sitä tarvi välttämättä maata löhöttää auringonpaisteesa paahtumasa, vaan ihan se normi auringonpaiste mitä sitä päivän mittaan saa, sekin jo vaikkuttaa.

....että voimmakkaat mausteet lissää välittäjäaineitten erittymistä kehosta. Jos käytät sapuskan laitosa mausteita, nyt niitten käyttyä kannattaa vähä lisätä sellasiinki ruokiin joisa ei tavallisesti käytä. :)
Miten ois kaurapuuro chilimausteen kera ? :)


Mukavaa päivää, muista ottaa päikkärit :) * unella oli tehokkain vaikutus*

1 kommentti:

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...