keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Ihan oma keksimä

Ai mikä?
No uus ruokalaji.
Töis yks päivä oli ruokalistalle merkitty; veriruoka, eli tein verilättyjä ja perunamuusia.
No niitä lättyjä jäi vähä reilusti ja tuumailin että mitähän niistä keksis tehä ettei tarvi pois heittää. Pakasteeseen niitä ei kantsi laittaa ei ne sielä paremmaksi muutu, tulevat kuiviksi käppänöiksi joita ei voi syyvä. Noh, päätinpä kokkeilla jotaki uutta mitä en oo ikupäivänä ennen teheny.
Kuorin pottuja ja viipaloin ne leikkurilla aika ohkasiksi siivuiksi. Iso sipuli suikaleiksi ja muutama valakosipulinkynsi paloiksi. Juustoraastetta reilu kaks desiä, kermaa kaks desiä, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta. Verilätyt leikkelin ohkasiksi suikaleiksi.  Aineet uunivuokaan, alimmaiseksi pottuja, verilättysuikalleet, sipulit, osa juustoraasteesta ja pottuja. Mausteita sopivasti joka välliin. ) Päällimmäiseksi juustoraastetta ja kerma sen päälle. Sitte vaan uuniin parin sajan lämpöön ässehtimmään. Reilun tunnin saa olla uunisa että potut ehtii kypsymmään. Sitte vaan maistelleen mitä mössöstä tuli.
Kappas vaan ku uus sapuska sai hyvät arvosanat makutuomareilta. Pikkasen makuyhistelmä muistuttaa rössypottujen makua mut ei kuitenkaan oo samanlainen.
 Kantsii kokkeilla jos sattuu olla ylimääräsiä verilättyjä.

1 kommentti:

  1. Hyvältä kuullostaa, tarttee kokeilla tota ilman sitä kermaa...

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...