sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Alakaa tauti helittään otettaan. Vielä on nokka tuokkonen ja ääni kähee, välillä vilustaa, välillä hijostaa mut kai se kuuluu asijaan. Tai sitte, voisko se olla niin että viilijät ja lämpimät vaihtelut onkin mummukuumetta eikä mittään letsun oireita? Mistä noista aina tietännee.

Huommenna onkin sitte jo maanantai, mikä tietää sitä että lähettävä töihin. Kuumetta ku ei oo nii eikai sitä oikeen voi poiskaan olla, vaikkei täysin terve oliskaan.
Sanovat kyllä että liijan aikasten ei sais lähtiä liikekannalle, saattaa tauti heleposti uusia.
Aamullapa sen näkkee mikä on kunto ja mentävä sen mukkaan.

Vaihteeksi satelee lissää lunta. Ohan tuota jo yheksi talaveksi kyllä tullukki, ettei sen puolee lissää tarvittas. Toisille lumen tulo tietää euroja tilille. Äiti ruukas aina sanua; rahhaa sattaa, isä  lähti aamulypsyn jäläkeen aukomaan teitä että ihimiset pääsi kaupoille ja asijoille kylälle.

Toisille taas lumen tulo tietää hikiä ja kipua ku joutuvat lumikolan ja harijan kans pihamaalla hyöriin.Jotku ossaa ottaa senki homman vähä niinku liikkunnan kannalta, hyötyliikuntaa kuten ruukataan sanua.
Mää pääsen lumitöistä nykysin tosi vähällä, joskus puhistan oven evustan jos on aivan mahottomasti päässy lunta kertymmään. Muutempa täs käy  " viherijät ukot" pihamaan putsaamas.

Mut oon mää joskus teheny lumitöitä ihan hiki päis. Siihen aikaa ku meillä oli kauppapuutarha ja isot kasvihuoneet. Kasvihuoneitten katoilta piti pudotella lumet alas säännöllisin väliajoin ettei huoneitten kaarirungot päässeet painummaan kassaan. Lumi ku painaa aikalailla jos sitä alakaa kertymmään suurempia kinoksia. Sitte ku  lumi oli puotettu alas, piti alakaa puhistaan huoneitten seinustat että seuraavat lumet mahtuu tulemaa alas.
Yks talavi pääsi lunta kertymmää turhan palijo kasvihuoneitten väliin. Eipä siinä auttanu muu ku ottaa lapijo kouraan ja alakaa hommiin. Lunta oli reilu metri jo maas eikä katoilta valunu lumi ollu kaikesta kohtaa päässy valumaan alas saakka. Kaivaa ensin käytävää seinustan viereen, sitte varovasti tiputella kattomuovin päälle jääneet lumet.  Tais olla seuraava talavi siitä ku ostettii sellanen pikkunen lumilinko. Sillä oli heleppo ajella pihamaa puhtaksi. Kasvihuoneitten seinustatki sai ajettua hyvin puhtaaksi kuhan muisti suunnata lentävän lumen niin ettei se lentäny takasi katolle. :)

Pientä näpertelyäki taas ollu....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...