perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kokin siivousinto

Ollu täsä muutamia vappaapäiviä ja melekeen on menny elämä täysin lorvailuksi, ellei oteta huomioon parvekkeen siivousta ja käsitöitten näpertelemistä.
Harmittaa ku olis hyvvää aikaa ollu auringosa lekotella, mut kuis lekottelet ku aurinkua ei näy mailla ei halameilla.
Tyyvyttävä on tähän viliposseen kesäkelliin mitä tällä hetkellä meille annettaan.

Mut tälle aamua päätin siivota. Olin jo kiertäny muut matot rullalle. Olohuoneen mattua olin käärimäsä rullalle, sillo kokki liikahti nojatuolisaan, oli tuijottamasa vissiin aamuteeveetä, nosti päätän, kahto silimälasiensa yli hyvin kysyvä ilime naamallaan, - mitäs ny?
 -Aattelin siivota, viijä matot kartanolle.
Siivota, tiijä mikä mielentilahäiriö mahto tulla, mut kokille iski siivousinto. Sano näyttävänsä miten hän siivuaa, se on kuulemma miehinen tapa hoitaa hommat.
Siinä samasa napsahti telekkari kiinni. Läppäri, joka oli kokin eesä jalakarahin päällä ollu auki, läpsäytettiin kiinni. Kaukosäätimet, erinäiset piuhat ja hännätön hiiri katosivat pölytälaatikkoon. Mies nousi tuolista ku sotasankari joka käy hyökkäykseen, nosti housunvyötärön oikijaan kohtaan, se ku oli tainnu hiukan valahtaa tuolisa istuisa, vilikas vähä ympäri huonetta kuin kahtuakseen että mistäs täsä ny sitte alottas. Siivoussuunitelma synty hetkesä.

Hain imurin siivouskaapista ja aattelin alakaa imuroimaan, mut jäinki silimät suurina kahtommaan ku olohuoneesta kannettiin nojatuolit, kiikkutuoli, lepakkotuoli etteisen käytävälle. Muu pienempi tavara, jumppakuminauhat, käsityökorit, kirijat nosteltiin sohovalle.
-Mitä sää ny niinku touhuat?
- Näin mää siivuan. Palijo helepompaa siivota ku laattia on lähes tyhyjä. Ei tarvi kyykkiä tuolien alle ku nostaa ne pois eestä. Siivuan yhen huoneen kerrallaan, siirtelen tavarat pois eestä. Sitte ku on valamista tuon ne takasi. Homma ku on valamis voi pittää kahavipaussin.

Kokki käväs hakemasa lastan ja veteli sillä pölyt laattialta yhteen kassaan, harijalla ja kihivelillä otti roskat pois, imuria ei kuulemma siivotesa välttämättä tarvita.
Hyvin on kokki oppinu tietään misä on siivousvälineet ja pesuaineet. Onhan hällä ollu syksystä kevvääseen saakka harijottelua monen monta kertaa. ( palakattu kotiorija, jos muistanette )
Suihkepullosa on valamista pesuaineliuvosta jolla kostutteli mopin, sitte vaan moppi heilummaan ja hyvä tuli.

Sillä aikaa ku kokki puuhasteli olohuoneesa mää imuroittin kamarit ja keittiön. Käytäväsä oli tuolit eesä enkä alakanu niitä siirtelleen, kokin homma ku oli ne siihen tuonukki. Vähä oli olohuoneen siivous kokilla kesken, joten minäpä ehin heilummaan siivousliinan kans vähä pöytien pintoja ja ovenpieliä putsaillen.
Käytävältä siirty huonekalutkin hetken päästä omille paikoilleen, enkä ees sanonu asijasta mittään :)

Kokki sai olohuoneen siivottua ja sitte oli kahavipaussin aika, se kuuluu siivuamisseen. Liekkö jostaki alan kirijallisuuvesta lukenu tuonki tievon.
Kahavipaussilla rupateltiin siitä miten erilailla mies ja nainen saattaa tehä hommia. Mut mitäpä sillä merkitystä ku lopputulos on sama.

Ulukona on raikas keli. Harmi ku alako sattaan vettä, piti käyvä hakemasa matot sisälle etteivät kastu litimärijiksi. Muutehan nuo olis saanu olla vaikka iltaan saakka tuulettumasa.




2 kommenttia:

  1. No sillä laillla! Yhteistyö kunniaan ja homma käy paljon nopeammin eikä yksi ihminen joudu koko savottaa vääntämään. Tuo on sitä oikeata peliä ja vieläpä perusteellista sellaista.

    VastaaPoista
  2. Joo, erilailla meilläki siivoillaa. Yhes ku siivotaa, on paras tehä niiku päällikkö sanoo. ;DDD Kokin systeemi on hyväks koettu!

    VastaaPoista

Kiva ku kävit, jätäppä käynnistäs ränttiä ruutuun. :)

Joulu on taas

 No tottahan se on, että joulu tullee vaikkei tekis yhtään piparitalua, mutta muutama niitä pittää tehä jotta saa näpertämisen vietin tyyvyt...